Activerende (woon)begeleider

Waar zoeken wij je voor?

Je gaat aan de slag voor Stichting Kumbaya. Stichting Kumbaya biedt beschermd wonen aan voor maximaal 4-5 jongeren. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar werken bij Kumbaya verder aan hun zelfstandigheid, binnen de context van een gezin, met als doel om zelfstandig te functioneren in de maatschappij. Jij vindt het leuk om deze jongeren in de ochtend- en avond te begeleiden in het zorgen voor jezelf; koken/ huishouden/ financiën/ zelfzorg/ conditie.

Onder “kantoor uren” zijn de bewoners veelal op school of werk. In die periode ga je ambulant aan de slag, met name met jongeren en jong volwassenen. Je werkt outreachend, oftewel je gaat naar de cliënten toe. Je doel is activering. Deze doelgroep woont thuis maar heeft deels dezelfde aanpak nodig. Soms zijn het thuiszitters, veelal zijn het jongeren die buiten schooltijden begeleiding nodig hebben in bijvoorbeeld het vinden en behouden van een bijbaan, het aangaan van contact, het hebben van een andere dagbesteding dan school en computer. Je begint je dag met ambulant en sluit af met woonbegeleiding in de avond, of je start de ochtend met wonen en sluit af met de ambulante cliënten.

Doelgroep is vaak bekend met ASS, maar ook ADHD en stemmingsstoornissen komen voor of laag gemiddelde intelligentie.

 

Jouw takenpakket

 • Tijdens ochtenduren een stukje bemoeizorg bieden aan jongeren op locatie, zodanig dat het doel op een inzichtelijke en methodisch manier kan worden behaald en/of benaderd;
 • Tijdens middaguren ambulante begeleiding bieden aan clienten in hun eigen omgeving, zodanig dat het doel op inzichtelijke en methodische manier kan worden behaald en/of benaderd;
 • Deelnemen aan intervisie en overlegmomenten;
 • (Extreem) afwijkend gedrag en hulpvragen, signaleren en kunnen duiden;
 • Terugkoppelen aan collega’s en doeltreffende actie ondernemen binnen het afgesproken kader.

 

Kennis en ervaring

 • Ervaring en affiniteit met de doelgroep van Stichting Kumbaya;
 • Relevante HBO opleiding MET SKJ registratie

 

Competenties

 • Communicatie met anderen; kan goed contact maken met de doelgroep en hun omgeving. Kan problemen in de communicatie met anderen snel en vakkundig oplossen.
 • Planmatig; kan prioriteiten stellen, maar ook schakelen wanneer de groep op dat moment een andere aanpak vraagt, stelt zich realistische doelen (m.b.t. wat de groep/individu kan en nodig heeft) en past deze aan indien nodig.
 • Resultaatgericht; kan goed aangeven hoe doelen bereikt zullen worden, geeft niet snel op maar zoekt naar alternatieven bij tegenslagen. Denkt niet in problemen maar in mogelijkheden.
 • Empathisch; in staat een vertrouwensrelatie te creëren met cliënten en collega’s
 • Praktisch ingesteld zijn is een pré
 • Inleving in de leefwereld van de doelgroep is essentieel om de balans tussen leuke en leerzame activiteiten te kunnen ontwikkelen.

 

Profiel van onze praktijk

Stichting Kumbaya gaat verder dan waar Psychologen Praktijk Timmers stopt. Psychologen praktijk Timmers is al meer dan 10 jaar actief in deze regio als kleinere zelfstandige groepspraktijk, ondanks de roerige tijden. Wij stellen als doel om gezinnen te ontzorgen en steken in op het niveau dat nodig is. Als een kind of jeugdige wordt aangemeld, wordt door de psycholoog vastgesteld wat er nodig is. Dat kan diagnostiek of behandeling in de praktijk zijn, werken met het gezin, of juist activerend buiten aan de slag. Soms halen we het systeem in huis, soms gaan we naar het systeem thuis toe. Via Leren door Ervaring bieden we ook logeerweekenden aan voor jongeren. We werken inspanningsgericht, en doen wat nodig is. Niet meer, zeker niet minder. Daarom bestaat het team niet alleen uit (GZ)psychologen en orthopedagogen, maar ook uit PMT-ers en Thuisbegeleiders en dus activerende begeleiders. Er is veel kennis en we hebben ook in jeugdzorg een stabiele positie verworven in de regio. De praktijk biedt alles wat nodig is om hulp te bieden aan zowel kinderen en jeugdigen als volwassenen.

Stichting Kumbaya is de Stichting van Psychologenpraktijk Timmers, die de WMO zorg voor volwassenen mogelijk maakt. Inmiddels wonen vier jongeren op locatie en kan er ambulante ondersteuning geboden worden voor jongeren en jongvolwassenen buitenshuis.

Wij bieden

 • Een uitdagende en diverse werkplek in kleinschalige organisatie
 • Collegiale, informele sfeer;
 • Groot team om mee samen te werken;
 • Mee mogen denken en bouwen aan Ontzorgt!, de naam en het team en behandelaanbod;
 • We denken mee in opleiding en ontwikkeling met budget en mogelijkheden;
 • 24 tot 36 uur dienstverband,
 • Saliering afhankelijk van opleiding en ervaring volgens CAO GGZ
 • Aansluiting bij pensioenfonds PFZW
 • Goede secundaire voorwaarden bespreekbaar zoals leaseauto voor ambulant werk, regelmatig informele borrels, personeelsuitjes en andere vormen van

Sollicitatiegesprekken worden gepland in de tweede week van mei.

 

Direct solliciteren:

Solliciteer direct 1

Interesse? 

Hebben wij je interesse gewekt? Graag ontvangen wij een sollicitatiebrief met motivatie voor onze praktijk en een CV via de website www.ontzorgt.nl

We beoordelen je sollicitatie zodra hij binnen is en nodigen je uit voor gesprek wanneer je voldoet aan de functie. We voeren meerdere gesprekken waarbij je de praktijkhouder(s) ontmoet maar ook medebehandelaren. Deze procedure wordt door ons secretariaat ingepland. Het eerste gesprek kan in avond plaats vinden en/of via Teams. Tenminste één van de gesprekken is face to face. 

Ennuh, bel gerust als je vragen hebt!

--

Ongeldige invoer

Invalid Input

Gerelateerde pagina's