Ontzorgt! voor clienten

Welkom bij Ontzorgt! Ontzorgt maakt het totale zorgaanbod en de zorgaanbieders toegankelijk voor u. Ook als uw zorgvraag veranderd, wat als het goed is sowieso gebeurt. Want zorg ontvangen betekent dat er iets gaat veranderen in uw leven. We willen meebewegen en die verandering mogelijk maken. En dat is wat ons betreft ontzorgen. Ontzorgt! is niet uw zorgaanbieder zelf maar vormt de organisatie die alles met elkaar in verbinding brengt. Kijkt u naar het logo dan ziet u de puzzelstukken die zorgen voor de verbinding. Ontzorgt! in het midden die de centrale schakel is.

Dagelijkse praktijk.

Helaas is de praktijk van zorgverlening nog vaak dat uw unieke zorgvraag niet past in hoe het beleid bedacht heeft dat uw zorgvraag eruit moet zien. We hebben heel veel zorgvormen beschikbaar in Nederland maar helaas staan er vaak schotten tussen die zorgvormen, schotten in de vormen van beleidsregels. Schotten houden de boel overzichtelijk en splitst de boel op in overzichtelijke stukjes waar dan weer afgebakend beleid op kan worden gemaakt. De keerzijde is echter dat zorgvragen zich vaak niet houden aan de schotten en dat verandering in de zorgvraag ook betekent dat u van het ene hokje naar t volgende hokje moet verhuizen. Op en afschalen noemen we dat. Dat is eigenlijk dus een logisch gevolg van zorg leveren maar door de schotten is dit in praktische zin vaak een heel gedoe en houdt het niet zelden zelfs in: wisseling van zorgaanbieder. Weer een nieuw gezicht, weer uw verhaal opnieuw doen, weer een wachttijd. En dan wordt zorg ontvangen op zichzelf een hele zorg…

 

Wie is uw zorgverlener?

Ontzorgt! wil, wanneer nodig, een ontschot zorgaanbod bieden bij uw zorgvragen. Om zo uw zorgvraag te beantwoorden en dit te doen op een manier waarop u en onze zorgverleners zo min als mogelijk last hebben van beleidsschotten. Want het beleid heeft helemaal niet als doel om u zo te verdelen over zorgaanbieders. Dat is alleen wel onbedoeld het effect van de manier waarop beleid werkt. Omdat zorgvragen nu eenmaal zich helemaal niets aantrekken van beleidsregels.

Wie is dan wel uw zorgaanbieder?  Dat is op de eerste plaats de mens, de zorgverlener, die tegenover u zit. Want zorg wordt niet geboden door een organisatie maar door mensen. Wij geloven echter niet in duizendpoten, we geloven niet dat 1 mens of zelfs 1 organisatie alles kan. Daarom werken we vaak met verschillende mensen, betrekken we de juiste mens met de juiste kennis op het juiste moment bij uw zorgvraag.

Daarnaast werken we met verschillende merknamen voor ons zorgaanbod. Ieder merk heeft zijn eigen specialiteit, doel, en manier van werken. We kiezen voor merken omdat we ook duidelijk willen maken hoe uw zorgvraag uiteindelijk ook vaak bestaat uit verschillende vragen en oplossingen. Ieder uniek stukje van uw zorgvraag verdient een eigen aanpak op maat, maar zonder dat we het grote geheel vergeten.

Legoblokken

Daarom spreken wij vaak over legoblokken. Om met lego iets te bouwen heb je verschillende blokjes nodig maar ze moeten wel allemaal op elkaar passen. Soms moet je een beetje creatief zijn en moet je met verschillende blokjes werken om tot je gewenste resultaat te komen. En het leuke aan lego is: dezelfde blokjes kunnen op zoveel verschillende manieren ingezet worden! Functie en doel van één en hetzelfde legoblok kunnen in verschillende bouwwerken volledig anders zijn. Kijk maar eens naar een kind wat bouwt met lego, of laat zelf je fantasie de vrije loop. En zie eens wat een variatie er mogelijk is als je met eigenlijk niet eens zo verschrikkelijk veel verschillende soorten blokjes gaat bouwen. Dat is de kracht van Ontzorgt!. We bieden variatie maar vooral bieden we  één organisatie die ervoor zorgt dat de variatie op elkaar aan blijft sluiten. Zodat we met een set van verschillende blokjes eindeloos kunnen variëren om toch eindeloos veel variatie en maatwerk te blijven bieden.

Gerelateerde pagina's