De naam Ontzorgt!

De naam Ontzorgt! is een bijzondere naam. Niet alleen omdat het, wat ons betreft, een gevoel creërt dat we bezig zijn met iets moois: het ontzorgen van een medemens. Dat is tenslotte onze kerntaak in onze beroepsgroep van geestelijke gezondheid. Maar de naam zegt veel meer. Ontzorgt! schrijven we niet voor niets met een "t". Het is namelijk een actieve gebeurtenis.

Jij ontzorgt!

De jij in deze korte, krachtige zin, is de hulpzoeker. Je bent met jezelf aan de slag, met het ontzorgen van jezelf. Dat kan zijn als individu maar ook in gezinsverband. Dat je daar een ander soms bij nodig hebt is heel normaal.

Dat brengt ons naar de jij in de zin van de zorgaanbieder: jij, de professional. Jij ontzorgt andere mensen, daar sta je 's morgens  voor op. Al ben je psycholoog, vaktherapeut, huisarts. Al ben je bij ons in dienst of zit je in ons sterk netwerk van zzp'ers, collegapraktijken of in een andere professionele zorgorganisatie waar je oog hebt voor het geestelijk welzijn van anderen. Jij ontzorgt!

Het uitroepteken !

Ontzorgen doen we met elkaar. Hij ontzorgt, zij ontzorgt, jij ontzorgt. Het uitroepteken is net het extra zetje dat je kunt gebruiken. Het staat voor de kracht van ontzorgen, voor hoop op een beter geestelijk welzijn, voor een stabieler thuis. Of juist vanuit het zorgaanbieders perspectief, de motivatie om net dat extra stapje te zetten. Te denken buiten de kaders, te kijken naar wat iemand écht nodig heeft.

ONTZORGT! 

Gerelateerde pagina's