Activerende begeleider

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een HBO SKJ geregistreerde positieve empatische aanpakker die onze jongeren helpt om letterlijk in beweging te komen in het dagelijks leven. Er kunnen heel veel redenen zijn waarom een jongere vastloopt. Jij gaat niet zozeer op zoek naar de reden en oorzaak, je gaat vooral aan de slag met de oplossing. Daarin ga je met een positieve DOEN houding erin. De jongere weet meestal wel waarom hij wil veranderen, en ook wat hij wil veranderen, jij helpt met het HOE DAN. Daarvoor ben je een van onze vaste aanpakkers in het Leren door Ervaring maar dan dus in ons eigen outreachende team.

Je werkt daarom vrijwel altijd nauw samen met de behandelaars, maar ook met heel veel zelfstandigheid daardoor in je functioneren. Immers je bent wel onderdeel van het team maar je werkt niet op ons de praktijk! Als je op de praktijk bent, dan is dat voor overleg of voor indirecte tijd. Als jij aan werk bent: dan zien we je niet ūüėČ want je bent op locatie. ¬†

 

Jouw takenpakket

Je bent werkzaam voor Stichting Kumbaya, die verder gaat dan waar Psychologen Praktijk Timmers stopt. Stichting Kumbaya biedt begeleiding in nauwe samenwerking met behandeling door Psychologen Praktijk Timmers.

Als ambulant begeleider werk je outreachend en praktisch. Je komt dus bij de client thuis, of in zijn omgeving, en je activeert hem en zijn systeem. De doelgroep is divers: vaak is er sprake van ASS, maar ook ADHD en stemmingsstoornissen komen voor. Andere redenen van zorg die niet DSM gerelateerd zijn maar wel voor problemen zorgen bij de jongere komen ook voor.

Je werkdag deel je zelf in en je hebt nauw contact met je cli√ęnten via een zakelijke mobiele telefoon (die als je niet aan het werk bent: uit staat!). Je cli√ęnten zijn veelal jongeren en jongvolwassenen, maar ook hun ouders en het systeem eromheen neem je mee in je begeleiding. Tijdens de vakanties maak je extra gebruik van het feit dat de jongeren vrij zijn en zet je een activerend tandje bij! Daarmee stem je af met het team van Eigenwijs en Leren door Ervaring en zet je ook groepsactiviteiten op met al onze middelen die we hebben voor outdoor sport en maak je gebruik van de outdoor instructeur. Denk aan een middag mountainbiken, met de boot weg naar de Biesbosch, boogschieten, een avond chillen op de locatie Molenstraat, in de tuin werken, een klus aanpakken met elkaar, noem maar op. Juist hier profiteer je ervan dat de jongeren de hele dag beschikbaar zijn en volop in activering kunnen.

Je werkt vaak in combinatie met behandeling of voortbouwend op behandeling. Daarom heb je frequent contact met het behandelteam en denk je met hen mee.

Tot slot sta je op onze activerende weekenden! 8 keer per jaar ga je een weekend met de jongeren mee op pad in onze behandelweekenden voor jongeren. Daarin staat werken volgens de methodiek Ervaringsgericht Leren centraal. De weekenden waarin je moet werken worden conform CAO jeugdzorg gecompenseerd en zijn ruim voorafgaand aan het seizoen (van september tot en met juli, een schooljaar) bekend en met het team bepaald.

Kennis en ervaring

 • Ervaring en affiniteit met de doelgroep van Stichting Kumbaya;
 • Relevante HBO opleiding MET SKJ registratie;

Competenties

 • Communicatie met anderen; kan goed contact maken met de doelgroep en hun omgeving. Kan problemen in de communicatie met anderen snel en vakkundig oplossen.
 • Planmatig; kan prioriteiten stellen, maar ook schakelen wanneer de groep op dat moment een andere aanpak vraagt, stelt zich realistische doelen (m.b.t. wat de groep/individu kan en nodig heeft) en past deze aan indien nodig.
 • Resultaatgericht; kan goed aangeven hoe doelen bereikt zullen worden, geeft niet snel op maar zoekt naar alternatieven bij tegenslagen. Denkt niet in problemen maar in mogelijkheden.
 • Empathisch; in staat een vertrouwensrelatie te cre√ęren met cli√ęnten en collega‚Äôs
 • Praktisch ingesteld zijn is een pr√©
 • Inleving in de leefwereld van de doelgroep is essentieel om de balans tussen leuke en leerzame activiteiten te kunnen ontwikkelen.

Profiel van onze praktijk

Psychologen praktijk Timmers is al meer dan 10 jaar actief in deze regio als kleinere zelfstandige groepspraktijk, ondanks de roerige tijden. Wij stellen als doel om gezinnen te ontzorgen en steken in op het niveau dat nodig is. Als een kind of jeugdige wordt aangemeld, wordt Vaak door de psycholoog vastgesteld wat er nodig is. Dat kan diagnostiek of behandeling in de praktijk zijn, werken met het gezin, of juist activerend buiten aan de slag. Soms halen we het systeem in huis, soms gaan we naar het systeem thuis toe. Via Leren door Ervaring bieden we ook logeerweekenden aan voor jongeren. We werken inspanningsgericht, en doen wat nodig is. Niet meer, zeker niet minder. Daarom bestaat het team niet alleen uit (GZ)psychologen en orthopedagogen, maar ook uit PMT-ers en Thuisbegeleiders en dus activerende begeleiders. Er is veel kennis en we hebben ook in jeugdzorg een stabiele positie verworven in de regio. De praktijk biedt alles wat nodig is om hulp te bieden aan zowel kinderen en jeugdigen als volwassenen.

 

Stichting Kumbaya is de Stichting van Ontzorgt! voor begeleiding en biedt samen met  Psychologenpraktijk Timmers de combinatie van behandeling en begeleiding.

Wij bieden

 • Een uitdagende en diverse werkplek in kleinschalige organisatie
 • Collegiale, informele sfeer;
 • Groot En zeer divers team om mee samen te werken;
 • Mee mogen denken en bouwen aan Ontzorgt!, de naam en het team;
 • We denken mee in opleiding en ontwikkeling met budget en mogelijkheden;
 • 24 tot 36 uur dienstverband,
 • Saliering afhankelijk van opleiding en ervaring volgens CAO jeugdzorg;
 • Aansluiting bij pensioenfonds PFZW
 • Goede secundaire voorwaarden bespreekbaar zoals leaseauto voor ambulant werk, regelmatig informele borrels, personeelsuitjes en andere vormen van
 • Veel vrijheid in de indeling van je functie en zelfs werkdag.

 

Sollicitatiegesprekken worden doorlopend gepland na beoordeling van je sollicitatiebrief waarin we graag je motivatie lezen voor werken bij ons. Een up to date CV mag ook te vinden zijn via Linked in.

Direct solliciteren:

Solliciteer direct 1

Interesse? 

Hebben wij je interesse gewekt? Graag ontvangen wij een sollicitatiebrief met motivatie voor onze praktijk en een CV via de website www.ontzorgt.nl

We beoordelen je sollicitatie zodra hij binnen is en nodigen je uit voor gesprek wanneer je voldoet aan de functie. We voeren meerdere gesprekken waarbij je de praktijkhouder(s) ontmoet maar ook medebehandelaren. Deze procedure wordt door ons secretariaat ingepland. Het eerste gesprek kan in avond plaats vinden en/of via Teams. Tenminste één van de gesprekken is face to face. 

Ennuh, bel gerust als je vragen hebt!

--

Ongeldige invoer

Invalid Input

 

Gerelateerde pagina's